(עודכן לאחרונה בתאריך 1/5/2018)
תאונות עבודה מתרחשות במהלך העבודה או תוך כדי העבודה, ותאונה המתרחשת בדרכו של העובד אל העבודה או ממנה, גם נחשבת כתאונת עבודה. תאונות עבודה כוללות גם מחלות שונות הנגרמות כתוצאה משחיקה בעבודה כמו נזקים אורתופדיים לגוף, מחלות עור וריאות הנגרמות כתוצאה מהיחשפות לריחות וחומרים מזיקים במסגרת העבודה. בעצם כל נזקי גוף שהתהוו כתוצאה מפעילות במקום העבודה ושגרמו להיחלשות של האיבר, שחיקתו, הפעילו עליו לחץ בלתי סביר לאורך זמן וגרמו לנזק פיזי, יכולים להיחשב לתאונת עבודה, משום שלולא הפעילות הזו לא היה בטוח כלל שהנזק היה נגרם.
ההליך המשפטי
כאשר אדם נפגע בתאונת עבודה, הוא זכאי לפיצויים, הנקבעים ומשתנים בהתאם לסוג הפגיעה ואם היא זמנית או לצמיתות. הוא זכאי לתשלום ימי המחלה שלו בגין תאונת העבודה, וזה עניינו של הביטוח הלאומי. לעיתים מדובר בנכות כלשהי, ומשום כך הוא יצטרך לגשת לוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי ולדרוש נכות זמנית או לצמיתות בגין תאונת העבודה, ולעתים מדובר בתאונת דרכים שאירעה בדרך אל וממקום העבודה ולכן נחשבת גם היא כתאונת עבודה.
ככלל שום חברת ביטוח נתבעת וגם המוסד לביטוח לאומי, לא ששים לשלם פיצויים, או לתת אחוזי נכות בזריזות. תמיד יהיו דרישות נוספות, ויכוחים, דחיות והטלת ספק בתביעה עצמה, או בגובה הפיצויים הנדרש. משום כך רק עו"ד תאונות עבודה מנוסה ומיומן יודע כיצד להתנהל מול חברות ביטוח, לייעץ ללקוח שלו על התביעה, הפיצוי המגיע לו וכו'. וגם מול המוסד לביטוח לאומי חובה לקחת עורך דין מומחה בתחום תאונות עבודה שכן, הם בדרך כלל דוחים כמעט מידית כל תביעה, לא ממהרים לפסוק אחוזי נכות, לעתים לא פוסקים את אחוזי הנכות המגיעים לנפגע תאונות עבודה, ואת כל ההתנהלות מולם כדאי לעשות עם עורך דין צמוד שמבין את החוקים ויודע איך להתמודד עם הבירוקרטיה הזו.
ככל שנפגע בתאונת עבודה יגיע יותר מהר לעורך דין, כך הסיכויים שהוא ינצח בתביעתו מול חברת הביטוח ומול המוסד לביטוח לאומי גדולים יותר מאשר אם יפעל לבדו מול "טייקוני הבירוקרטיה".
>> יש לך שאלה בנושא תאונות עבודה? זקוק לייעוץ משפטי של עו"ד מקצועי בתחום? לחצו כאן.